marathonjohanna.blogg.se

Är en helt vanlig Johanna som i januari kommer att börja min stora resa mot målet ! Jag kommer med coaching av Susanne Dalsätt och Daniel Roxvret att komma i så bra form att jag i juli kommer att springa 4,2mil!. Japp ni hörde rätt! Ett marathon.. jag! Häng med på min resa!

21km!!!!

Publicerad 2013-02-24 19:46:50 i

Ni som läste min blogg i veckan läste att jag hade en sak på g jag ville göra i dag. Jag har sprungit 15km som längst men känner att jag måste få till längre sträckor... Och tänkte att från 15km är det ju inte så långt till 21 km. Eller hur? Så i em skulle det ske jag skulle springa/ jogga i 21 km .Hur gick det då? Till 15 km gick det bra.men runt sjön var det stundtals riktigt halt och det gick inte fort precis.Härlig känsla när man kommer in i ett tempo då benen bara gör sitt jobb.Sen fick benen och hjärnan jobba.... Jag skulle bara fixa 21km varken mer eller mindre. När jag kom till brevlådan efter en riktig runda i kax stod det 20km så sista kilometern blev en runda på gatan och då varken sprang eller joggade jag utan det var mer gångstil. Mina ben var så trötta!! Nu är jag helt slut men glad att jag fixar vara i rörelse i 21km! Att jag sen ska springa 4,2 mil tänker jag inte på i kväll! Ha ha!

Med lätta ben!

Publicerad 2013-02-21 21:00:39 i

Gårdagens träning blev Friskis Huskvarna. Jag testade ett nytt pass som jag bara gjort en gång innan och det var kul och bra för mig. Gympa /station 70min ! Styrka behöver jag men tycker det är aptrist att gå till gym själv. Så detta pass kommer jag på fler gånger. Härlig ledare och bra musik! Och jobbig styrka!

Spinning var det tänkt att göra i dag men blev kvar lite för länge på jobbet så det passet hann jag tyvärr inte få in.

Tänkte då ger jag mig ut och testar om det går springa ordentligt eller om det är bambi på hal is i kaxholmen. Det gick fin fint! I dag ville benen och det kändes lätta 5km.. Hade lite känslan att åh att det inte är mitt långpass för benen och skallen samarbetade. Jag sprang i mörkret med darin i lurarna och klura på en grej som jag är sugen på att testa ..på söndag tror jag ;)

I helgen ska jag också åka och storhandla för på måndag börjar jag med min kost med iso . Kommer att följa matschema!
Läs mer på www.isodieten.se

Tillbaka från sportlov

Publicerad 2013-02-17 19:53:37 i

Full fart trysil- Jönköping i dag kl 6. Fick ju inte missa träffen med mina marathon vänner. I dag skulle Kristina Andersson näringsfysiolog grundare tillsammans med två till av iso -dieten. Läs gärna hennes blogg : http://blogg.topphalsa.se/kostpepp/

Många tankar och tips om mat och träning!
Åter igen blir jag helt glad i hela mig av alla dessa fantastiska människor jag träffar i denna utmaning .
Nu kör jag? Kilon ska tappas!! Kommer att kostregga så fort jag får inloggning.
Det kommer bli så mycket roligare o framför allt lättare när kilon försvinner.

Gjorde en tanitavägning för två veckor sen och som jag visste för mycket kroppsfett gjorde även en vägning i dag ... Det händer saker ;) vikten kommer jag kolla igen om 4 veckor. Vågen hemma har batteriet tagit slut känns bra ingen vägning hemma utan bara köra på och lita på att kroppen gör sitt!

Längdskidor

Publicerad 2013-02-10 21:13:35 i

I dag blev det 1 mil längdskidor. Först härlig sol och sen blåst och kallt. Känner att benen är starka men mina armar är klena. Sportlov är härligt!

Bra mat och motion ger resultat!

Publicerad 2013-02-08 20:49:22 i

På kort nr 1 var jag trött trött trött och inte vidare nöjd med min kropp och alla kilon. Men skulle jag orka ännu en viktresa..kortet är taget okt -2010

Kort 2 . Piggare piggare och ännu inte nöjd med alla kilon på min kropp för det är tungt att springa .. Men jag är inte klar än...... Fortsättning följer..

Veckans första pass!

Publicerad 2013-02-07 19:47:56 i

Kosten har jag skött fin fint även i dag!

Frukost : naturell yoghurt med blåbär /hallon och persgårdens müsli

Mellanmål 1 : ost och morot och en kopp te

Lunch: sallad med ost och granatäpple och morot

Mellanmål 2 : kopp te och gurka och morot

Middag : stekt falukorv med palsternacksmos och rårivna morötter

Morotdagen :)

Motion : intervall pass 3,77km check plus mina core övningar från coachen Daniel . Oj oj oj vad jag bara kan bli bättre där!

Att det ska vara så svårt att få till allt!

Publicerad 2013-02-06 20:35:04 i

Har skött kosten super måndag tisdag och onsdag . Hur har träningen gått då? Måndag tisdags jobbade jag sent och nyss kom jag hem från jobbet och kl är 20:30 och ut och springa i snön ... Nja!!
Men i morgon ska kost och träning klaffa!!!

Kosten kosten kosten!

Publicerad 2013-02-04 21:27:00 i

I dag varit en bra matdag och jag har ätit alla mål! Hurra!

Frukost: naturell yoghurt med persgårdens müsli blåbär/ hallon och gojibär och en kopp te.

Mellanmål 1 morot och tomat

Lunch quinoasallad med kyckling

Mellanmål 2 tomat och ägg

Middag ägg/ räksallad med dressing sv cf med sweetchili!

Nu till kvällen blir det en kopp te.

 

Tack!!!

Publicerad 2013-02-03 20:25:04 i

I dag var det dags att träffa min underbara coacher Susanne och Daniel.
Jag kämpar på... Men vågen står still och jag flyger ju inte fram på löpningen än;)
Fick massa råd,pepp !
Kosten ska vi kolla på ordentligt och jag ska kostregga så jag verkligen ser vad jag stoppar in i munnen på en dag . Tror det är så att ena dagen okej andra dagen för lite och en annan gör mycket . Frukt är nyttigt men jag bör tänka på att massa frukt inte hjälper min viktminskning.

Träningen
Jag ska köra på ett distanspass 5-6 km ett intervallpass ( där Daniel ska hjälpa mig med lite varianter) och långpasset ska upp till ca 90-95 min i ett låååångsamt tempo. Ska även få lite hemma övningen på styrketräning.

I kväll när jag kom hem var jag glad! Glad att få denna chans - glad att ha två underbara människor som Susanne och Daniel som tror på mig och hjälper mig med all deras kunskap!!

Löparskorna hoppade jag nästan i och sprang 5.44km på 35min!! Med darin i lurarna gick det bra! Glad stolt och nöjd!

Livet

Publicerad 2013-02-01 18:28:04 i

Några dagar ofrivillig vila. Livet tog lite mer plats än vanligt och träningen blev inte av..
Men efter jobb och handling var det dags för ett pass . Blev en 25 minuters runda. Härligt att rensa skallen efter en vecka ..

Nu blir det fredagskväll med familjen!

Visar er en bild på min underbara fredags lunch ...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela